Alles over UGent

VMT Summerclass QA 6: Zo roei je persisterende Listeria monocytogenes-stammen uit

VMT Summerclass QA 6: Zo roei je persisterende Listeria...

Omgevingsmonitoring van voedselpathogenen in de voedingsindustrie kan beter. De frequentie van bemonstering ligt vaak veel te laag en is onvoldoende...

Het thema van de Food Safety Update 31 maart a.s. is Testen op pathogenen in de praktijk

Food Safety Update: Testen op pathogenen in de praktijk

Om met een omgevings- en pathogenen monitoringsprogramma toegevoegde waarde te kunnen bieden is het van belang dit met de juiste kwaliteit te...

UGent: nieuwe opleiding voor ontwikkeling duurzame voedselverpakkingen

UGent: nieuwe opleiding voor ontwikkeling duurzame voedselverpakkingen

De nieuwe master-na-masteropleiding Sustainable Food Packaging aan de UGent Campus Kortrijk leidt studenten op als expert in het duurzaam verpakken...

We zien hier de de extrusieinstallatie bij de Food Pilot van Flanders Food en ILVO.

'Vegan markt ontwikkelt extreem snel en vereist samenwerking in...

De uitdagingen bij het ontwikkelen van vegan producten zijn inzicht in de functies van de eiwitten en het procesontwerp voor een goede kwaliteit en...

VEG-i-TEC pakt de uitdagingen van de groenteketen integraal aan (+video)

VEG-i-TEC pakt de uitdagingen van de groenteketen integraal aan...

Bij de verwerking van groenten en aardappelen gaat veel water, energie en product verloren. In het onderzoekscentrum VEG-i-TEC herbekijken...

Chitine uit schaaldieren winnen kan duurzaam door fermentatie en enzymen

Chitine uit schaaldieren winnen kan duurzaam door fermentatie en...

"Met enzymen en bacteriële fermentatie is het even goed mogelijk om de nuttige stof chitine uit garnalenpellen en krabbenschalen te halen dan met...

Benedikt Sas, manager Food2Know, wordt directeur DGZ, MCC en VIVEE

Benedikt Sas, manager Food2Know, wordt directeur DGZ, MCC en VIVEE

Benedikt Sas, general manager van Food2Know en professor faculteit biowetenschappen UGent, is vanaf 12 juli directeur van drie zuivelorganisaties...

Mutante sporen B. cereus hebben impact op voedselveiligheid en houdbaarheid

Mutante sporen B. cereus hebben impact op voedselveiligheid en...

ILVO, UGent en KU Leuven ontrafelden het mechanisme waarmee endosporen van bederf- of ziekteverwekkende bacteriën van de Bacillus cereus groep...

Niet alleen ras, maar ook het 'terroir' van hop bepalen smaak, aroma...

Voor het eerst werd aangetoond dat het 'terroir' van hop - de combinatie van omgevingsfactoren en teelttechniek - een impact kan hebben op de...

De visie van UGent ... Liesbeth Jacxsens: 'Voedselveiligheid begint...

Voedselveiligheid begint bij een goede bedrijfscultuur. Leiderschap en een proactieve benadering van mogelijke risico's moeten vermijden dat er...